March 19, 2013

Château Grandezza


SPA-helg med tjejkompisarna, lyxweekend med familjen, romantisk helg med kärestan, golfresa med polarna. Oavsett vad du önskar lovar Rånäs Slott dig en kunglig vistelse. Upp till bevis. 


Att börja dagen med en frisk promenad i slottsparken för att sedan bli serverad frukost som har allt man kan önska; färska bär och frukter, stenugnsbakat surdegsbröd, färskpressad juice, nygräddade pannkakor, kvalitetsskinka och mycket mer, kan inte vara en bättre start på dagen.

Önskar man efter detta en avkopplande behandling finns det möjlighet att välja mellan flera varianter på slottets SPA-avdelning nere i källaren. När du ändå är där nere passa även på att titta in i den välfyllda vinkällaren.
Skulle du istället föredra en golfrunda så finns det flera banor i närheten att välja mellan – eller varför inte spela ett av slottets många sällskapsspel för att sedan fylla på med energi i det avkopplande ljusrummet under en timme.

Både matsalen och trappen är sådär pampiga på slottsvis

Under eftermiddagen bjuds det sedan på en fantastisk afternoon tea med diverse delikatesser, allt ifrån hemgjorda praliner, småkakor och söta bakverk till lyxiga ostar, skinkor och varma scones.
Skulle du föredra ett glas champagne till detta, istället för alla kvalitets-tesorter, så går det också utmärkt.

Dagen fortsatte sedan med ett besök till sjöbastun och relaxavdelningen med jacuzzis på bryggan nere vid sjön. Att titta ut över det vackra landskapet, ta något svalt att dricka och samtidigt se solen gå ner över vattnet känns mycket rogivande och passande uppladdning inför middagen.

Middagen börjar med en fördrink och apritretare i en av salongerna. Den välkomponerade femrättersmenyn serveras i matsalen tillsammans med önskat kvalitetsvin. Kvällen avslutas sedan genom att den sista rätten serveras tillsammans med avec i sällskapsrummet.

Så, höll Rånäs Slott måttet? Jodå, visst mår man som en prins/prinsessa, precis som utlovat.

 Slottet är omringad av vacker natur och ligger precis vid sjön Skärviken

 Här sitter jag och njuter i jacuzzin med slottet i bakgrunden

Afternoon tea eller frukost, det är gott att vara på Rånäs Slott

1 comment:

Lifestyle Magazine said...

För en som väljer mellan Rånäs och Gimo vill jag bara tipsa om att Rånäs slott är bättre.