March 13, 2013

Tesalong i tenn

Kombinationen tesalong och extravagant inredningsbutik är en alldeles utmärkt upplevelse. I varje fall vid ett besök i butiken hos Svensk Tenn som alltid inspirerar och är en ständigt föränderlig scen – helt i grundarens anda. 


Svenskt Tenn grundades 1924 av Estrid Ericsson, som tio år senare knöt Josef Frank till företaget. Tillsammans skapade de den eleganta och personliga inredningsstil som genomsyrar sortimentet än idag.
Butiken finns på Strandvägen 5 i Stockholm och bjuder regelbundet in även andra kreatörer för att bli tolkade och utmanade, både i sortiment, skyltning, dekor och utställningar. För inspiration och e-butik besök deras hemsida.Just nu visar Svensk Tenn i samarbete med Londonbaserade formgivaren Michael Anastassiades utställningen "To Be Perfectly Frank". 
Som en hyllning till Josef Frank har Michael Anastassiades skapat en serie produkter där han tolkat och gestaltat utvalda objekt som Josef Frank formgav genom åren. Anastassiades har på kort tid blivit en av de mest framträdande formgivarna på den internationella designscenen.


Efter den generösa inspirationen som bjuds i Svenskt Tenns butik rekommenderas varmt ett besök i tesalongen på övre plan där det serveras förutom te, scones, smörgåsar och bakverk även sushi i samarbete med den japanska restaurangen Råkultur – till det kan gästerna beställa ett glas champagne, vitt vin, öl eller varför inte en saké.

No comments: